Συνεδρίες online

Συνεδρία online είναι η διαδικασία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών εξ’ αποστάσεως. Ο ψυχολόγος πρέπει να είναι ανάλογα καταρτισμένος και εξοικειωμένος με την online συνεδρία και βέβαια να δεσμεύεται από τους αντίστοιχους κανόνες δεοντολογίας. Ο διεθνής οργανισμός που αφορά την ψυχοθεραπεία ή συμβουλευτική εξ αποστάσεως είναι ο ISMHO.

Πότε ενδείκνυται η συνεδρία online;

 • Στις περιπτώσεις που ο ενδιαφερόμενος βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή όπου δεν υπάρχουν καταρτισμένοι επαγγελματίες ψυχικής υγείας.
 • Στις περιπτώσεις που ο ενδιαφερόμενος αλλάζει τόπο διαμονής ή αναγκάζεται να απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Στις περιπτώσεις που αξεπέραστα προβλήματα υγείας καθηλώνουν τον ενδιαφερόμενο στο κρεβάτι ή σε νοσηλευτικό ίδρυμα.
 • Σε περιπτώσεις άλλων, αξεπέραστων εμποδίων.

Συνεδρία online | Μειονεκτήματα

 • Η φυσική απόσταση συχνά δημιουργεί δυσκολίες στην ανάπτυξη μιας καταλλήλως επικοινωνιακής ατμόσφαιρας.
 • Η εξοικείωση των ενδιαφερομένων με το μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας.
 • Η online συνεδρία απαιτεί μεγαλύτερο κίνητρο και δυνατότητα αυτονομίας.
 • H online συνεδρία δεν συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από κάποια σοβαρή διαταραχή ή στην παρούσα φάση βιώνουν σοβαρότατη κρίση.

Συνεδρία online | Πλεονεκτήματα

 • Εξυπηρετεί ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στο γραφείο του ψυχολόγου είτε λόγω απόστασης και προγράμματος ή διαφόρων θεμάτων υγείας.
 • Η χώρο-χρονική ευελιξία και η αυτονομία που διαθέτει η online συνεδρία.
 • Η διαδικτυακή συνεδρία συχνά βοηθάει στην άρση ορισμένων αναστολών που εμφανίζει κάποιος, ο οποίος αναζητά ψυχολογική υποστήριξη. Αναστολές όπως ο φόβος της κοινωνικής κριτικής και του σχολιασμού.
 • Η τεχνολογία έχει συντελέσει ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση στον επαγγελματία ψυχικής υγείας που επιλέγουν.

Ενδιαφερόμενος

Ο ενδιαφερόμενος οφείλει να διαβάσει προσεκτικά τα ενημερωτικά κείμενα για να λάβει γνώση για την διαδικασία, τους κινδύνους και τα οφέλη. Σε περίπτωση παραβίασης του απορρήτου από τρίτους με υπαιτιότητα του πελάτη ή παρέμβαση από hackers ή internet providers ή από αποστολή των μηνυμάτων σε λανθασμένη διεύθυνση, ο ψυχολόγος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη. Για κάθε ψευδή δήλωση του ενδιαφερόμενου δεν ευθύνεται ο ψυχολόγος.

Στην οnline συμβουλευτική τηρείται ο κώδικας δεοντολογίας και βέβαια τηρείται το απόρρητο του πελάτη. Κατά την διάρκεια της online συνεδρίας, ο διάλογος μεταξύ εμού και του πελάτη, περιέχει προσωπικά δεδομένα τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου. Απαγορεύεται ρητά η χρήση ολόκληρου ή μέρους, αναφορά ή σύνοψη του υλικού αυτού χωρίς την έγγραφη άδεια μου.

Ο ενδιαφερόμενος διαβάζει προσεκτικά τις πληροφορίες για τον ψυχολόγο, τον αξιολογεί και συμφωνεί στο να λάβει υπηρεσίες Διαδικτυακής Συμβουλευτικής.

Πώς κλείνω ραντεβού για Συνεδρία & Ψυχολογική υποστήριξη online.

Αν είστε κάτοικος εσωτερικού μπορείτε να καλέσετε στο 6974377066 για μια πρώτη συζήτηση πάνω στα θέματα που σας απασχολούν. Αν αποφασίσετε ότι η online συνεδρία σας ταιριάζει, τότε προπληρώνετε με μια κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και κλείνετε το ραντεβού σας.

Σε περίπτωση που κατοικείτε σε χώρα του εξωτερικού, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(email).

Τρόποι πληρωμής Συνεδρίας online

Οι Συνεδρίες online προπληρώνονται με κατάθεση στο τραπεζικό λογαριασμό του γραφείου. Ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού σας δίνεται με γραπτό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή sms, όταν αποφασίσετε να κλείσετε ραντεβού. Οι αποδείξεις αποστέλλονται ταχυδρομικώς στην διεύθυνση που έχετε υποδείξει.

Οποιεσδήποτε ερωτήσεις που αφορούν το αντικείμενο της διαδικτυακής συνεδρίας πριν κλείσετε ραντεβού, είναι ευπρόσδεκτες είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου(e- mail).


Επιστροφή στην αρχή